Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk äppelkaka

 
Amerikansk äppelkaka Amerikansk äppelkaka Amerikansk äppelkaka
Skriv ut

En äppelkaka där äppelklyftorna toppas av en blandning av kokos, strösocker och ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt gulorna och därefter gräddmjölken omväxlande med vetemjölet blandat med bakpulvret. Smeten är fast så klicka ner den i en smörjd och bröad form. Den behöver inte gå ut till kanterna, för det gör den under tiden den gräddas.
  2. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Lägg dessa tätt ovanpå smeten och tryck ned dem lite. Blanda ingefära, socker och kokosflingor och strö över.
  3. Grädda i 200°C i 30-40 minuter. I min ugn räckte det att grädda kakan i 30 minuter i mitten av ugnen.
  4. Servera kakan något avsvalnad med vaniljsås eller njut av den till en kopp kaffe.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.