En äppelkaka där äppelklyftorna toppas av en blandning av kokos, strösocker och ingefära.
Instruktioner
- Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt gulorna och därefter gräddmjölken omväxlande med vetemjölet blandat med bakpulvret.
Smeten är fast så klicka ner den i en smörjd och bröad form.
Den behöver inte gå ut till kanterna, för det gör den under tiden den gräddas.
- Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Lägg dessa tätt ovanpå smeten och tryck ned dem lite.
Blanda ingefära, socker och kokosflingor och strö över.
- Grädda i 200°C i 30-40 minuter. I min ugn räckte det att grädda kakan i 30 minuter i mitten av ugnen.
- Servera kakan något avsvalnad med vaniljsås eller njut av den till en kopp kaffe.
Publicerat den
19 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar