Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk äppelkaka med varma äpplen.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God och njutbar äppelkaka, ungefär som en sockerkaka. Fast lite godare ..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form med lite margarin och skaka runt ströbröd. Häll ut överflödet.
  3. Dela margarinet i små delar, lägg ner i en bunke och tillsätt sockret.
  4. Blanda margarinet och sockret pösigt, medan du vispar (gärna med elvisp) så knäck i ett ägg i taget.
  5. I en annan skål, rör du ihop vetemjölet och bakpulvret. För att sedan hälla ner det bland de andra ingredienserna. Rör ihop allt, och tillslut tillsätter du mjölken.
  6. Häll ner smeten i formen, fördela den jämnt.
  7. Ta bort kärnhusen i äpplena och skala i små klyftor, lägg sedan äppelklyftorna i ett snyggt mönster ovanför smeten.
  8. Strö på sockret och kanel, färdig. In i ugnen i cirka 40-45 min.
  9. Klart !
  10. Till servering kan du även ha en klick vaniljsås, som går att göra egen eller köpa i butik. Du kan även ha grädde eller glass. Det är trots allt efter tycke och smak !

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PinkPurpleLi 24 oktober 2009

    Tog bort mellanrummen i ingredienserna och satte ihop allt istället !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.