- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
God och njutbar äppelkaka, ungefär som en sockerkaka. Fast lite godare ..
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Smörj en form med lite margarin och skaka runt ströbröd. Häll ut överflödet.
- Dela margarinet i små delar, lägg ner i en bunke och tillsätt sockret.
- Blanda margarinet och sockret pösigt, medan du vispar (gärna med elvisp) så knäck i ett ägg i taget.
- I en annan skål, rör du ihop vetemjölet och bakpulvret. För att sedan hälla ner det bland de andra ingredienserna. Rör ihop allt, och tillslut tillsätter du mjölken.
- Häll ner smeten i formen, fördela den jämnt.
- Ta bort kärnhusen i äpplena och skala i små klyftor, lägg sedan äppelklyftorna i ett snyggt mönster ovanför smeten.
- Strö på sockret och kanel, färdig. In i ugnen i cirka 40-45 min.
- Klart !
- Till servering kan du även ha en klick vaniljsås, som går att göra egen eller köpa i butik. Du kan även ha grädde eller glass. Det är trots allt efter tycke och smak !
Publicerat den
24 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tog bort mellanrummen i ingredienserna och satte ihop allt istället !