Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk banankaka med frosting

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Receptet hittade jag i en bok som jag köpte på en loppis. Det var skrivet av någon som hette Emma och bodde i Amerika brevet var daterat 1900

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör och strösocker pösigt. Tillsätt sedan ett ägg i sänder och rör väl mellan varje. Rör sedan ner bananerna och hasselnötterna och fortsätt röra i minst 2 minuter så att smeten blandar sig väl. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem växelvis med mjölken i bananblandningen. Smöra och bröa en 2 liters rund form. Bred ute smeten i formen och gädda den i 175 grader i ca 1 timmen eller tills den känns klar. Rör smöret till frostingen mjukt och arbeta ihop det med det siktade florsockret. Rör sedan ner den fingervarma grädden tills glasyren blir tjockfyltande. Färga den lätt rosa med karamellfärg och bred glasyren över den kalla kakan. Strö kokos över kakan och låt frostingen stelna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PinkLadie 9 augusti 2008

    Va kul! Samma frosting som jag har på mina cupcakes, fast med lite mindre grädde så det blir enklare att spritsa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.