Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk cheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Så god och enkel cheesecake! Krämig i konsistensen och alldeles lagom syra. Godaste jag gjort!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen i en matberedare. Smält smöret och tillsätt i de krossade kexen tillsammans med kanelen. Tryck ut blandningen i en springform, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Vispa ihop ost, gräddfil, socker och vanilj till en slät smet och fyll det svalnade pajskalet. Ställ in i ugnen ytterligare 35–40 minuter. Cheescaken ska vara dallrig i mitten men inte spricka på ytan om du skakar på den. Låt den svalna i rumstemperatur och förvara sedan i kylen fram till servering. Garnera med massor av bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.