Den amerikanska chokladtårtan består av mördegsform fylld med en smaskigt god chokladkräm. En tårta behöver natten på sig för att stelna i kylen.
Instruktioner
- Mät upp vetemjöl och florsocker i en skål. Arbeta in smöret med fingertopparna eller med en gaffel till en gryning massa. Tillsätt äggulan. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylen i ca 30 min.
- Sätt på ungnen på 200 grader. kavla ut degen och kläd en form med löstagbar kant med degen. Förgrådda degen i mitten av ungnen i ca 15 min. Låt pajskalet kallna.
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
- Mät upp mjölk, socker och äggulor i en kastrdull. Sjud på svag värme så att krämen tjocknar. Den får inte koka, då kan det lätt skära sig.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Krama ur och smält dem på svag värme.
- Häll gelatinet i en fin stråle ner i chokladen. Tollsätt även äggsmeten. Rör om ordentligt. Låt blandningen svalna.
- Vispa grädden till hårt skum och vänd ner den i chokladsmeten. Häll smeten i pajskalet. Slät till med en bred stekspade. Ställ tårtan i kylen och stelna i 8 - 10 timmar.
- Sikta över kakaopulver när tårtan ska serveras. Bjud gärna vispad grädde till :)
Publicerat den
24 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar