Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk Chokladtårta

 
Skriv ut

Den amerikanska chokladtårtan består av mördegsform fylld med en smaskigt god chokladkräm. En tårta behöver natten på sig för att stelna i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp vetemjöl och florsocker i en skål. Arbeta in smöret med fingertopparna eller med en gaffel till en gryning massa. Tillsätt äggulan. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylen i ca 30 min.
  2. Sätt på ungnen på 200 grader. kavla ut degen och kläd en form med löstagbar kant med degen. Förgrådda degen i mitten av ungnen i ca 15 min. Låt pajskalet kallna.
  3. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
  4. Mät upp mjölk, socker och äggulor i en kastrdull. Sjud på svag värme så att krämen tjocknar. Den får inte koka, då kan det lätt skära sig.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Krama ur och smält dem på svag värme.
  6. Häll gelatinet i en fin stråle ner i chokladen. Tollsätt även äggsmeten. Rör om ordentligt. Låt blandningen svalna.
  7. Vispa grädden till hårt skum och vänd ner den i chokladsmeten. Häll smeten i pajskalet. Slät till med en bred stekspade. Ställ tårtan i kylen och stelna i 8 - 10 timmar.
  8. Sikta över kakaopulver när tårtan ska serveras. Bjud gärna vispad grädde till :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.