Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk färsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En köttfärsgryta som är laddad med näring men fattig på kalorier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa blomkålen och dela den i små buketter. Ansa och skär sellerin i bitar. Skär tomaterna i klyftor.
  2. Fräs färsen jämnt smulig i lite matfett tills den har fått lite färg.
  3. Lägg färsen i en gryta och tillsätt, selleri och blomkål. Krydda med dragon, salt och peppar. Smula ner buljongtärningen och pressad vitlök. Späd med vatten.
  4. Låt grytan sjuda ca 8 minuter.
  5. Tillsätt tomatklyftorna och låt grytan puttra ytterligare ca 2 minuter eller tills blomkålen är mjuk. Garnera med kryddgrönt. Bjud kokt pasta eller ris till, eller ett gott bröd. Servera gärna grytan i djupa tallrikar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.