Av amerikanerna har vi lärt oss att starka kryddor passar fint till skaldjur. Här en tuff amerikansk dressing till nykokta, saftiga krabbor från den svenska västkusten. En oslagbar kombination!
Instruktioner
- Rensa krabborna väl, ta vara på eventuell rom och dela upp allt i fyra högar. Skölj salladen, strimla den fint och fördela den i fyra portionsglas. Ett billigt alternativ är att använda krabbmix istället för färska krabbor.
- Skala avokadon och skär den i små bitar. Skiva champinjonerna och hacka tomaterna grovt. Fördela grönsaker och krabba i glasen.
- Rör samma chilisås, vinäger, pepparrot, matolja och strösocker. Smaka av och krydda mer om det behövs. Fördela dressingen över salladen.
- Garnera varje glas med en kvist persilja eller dill. Servera rätten sval, men inte iskall.
- Gör gärna dressingen i god tid, då blir smaken jämnare och fylligare. Du kan också ge den lite extra sting med 1 msk vodka eller brännvin.
Publicerat den
29 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar