En annorlunda, lätt sötad avokadodressing kan sätta piff på den enklaste sallad.
Instruktioner
- Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i kycklingköttet och vitlöken och låt det sjuda under lock på medelvärme tills köttet är genomkokt och inte längre rosa inuti, ca 15 minuter. Häll upp kycklingkött och buljong i en låg glasform och låt svalna. Täck över med plastfolie och ställ i kylskåpet 30 minuter så att det blir ordentligt nedkylt.
- Strimla och knaperstek det rökta köttet långsamt i en fettsnål stekpanna. Låt det eventuellt rinna av på hushållspapper.
- Mixa samman avokado och limejuice till dressingen. Tillsätt tomatjuicen - fortsätt mixa eller blanda alltsammans i en matberedare med metallknivar.
- Skölj salladen, dela den och fördela på fyra tallrikar. Lägg sedan på kycklingkött, krutonger, tomater och ost. Toppa med litet knaperstekt kött och skeda slutligen över dressing. Servera genast.
Publicerat den
15 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar