Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk kycklingsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda, lätt sötad avokadodressing kan sätta piff på den enklaste sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i kycklingköttet och vitlöken och låt det sjuda under lock på medelvärme tills köttet är genomkokt och inte längre rosa inuti, ca 15 minuter. Häll upp kycklingkött och buljong i en låg glasform och låt svalna. Täck över med plastfolie och ställ i kylskåpet 30 minuter så att det blir ordentligt nedkylt.
  2. Strimla och knaperstek det rökta köttet långsamt i en fettsnål stekpanna. Låt det eventuellt rinna av på hushållspapper.
  3. Mixa samman avokado och limejuice till dressingen. Tillsätt tomatjuicen - fortsätt mixa eller blanda alltsammans i en matberedare med metallknivar.
  4. Skölj salladen, dela den och fördela på fyra tallrikar. Lägg sedan på kycklingkött, krutonger, tomater och ost. Toppa med litet knaperstekt kött och skeda slutligen över dressing. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.