Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk morotskaka

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Härligt saftig kaka med ljuvlig glasyr. Enkel att baka. Perfekt till jobbfikat eller som kaka till kaffet efter en god middag. Kakan är laktosfri om man gör en vanlig glasyr med 5 dl florsocker och några msk vatten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: Smörj och ströa en hålad sockerkaksform. Vispa ägg och socker riktigt vitt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i äggsmeten. Blanda i oljan och rör ner morötterna. Häll i formen och grädda i 175 grader 35 minuter. Låt kakan svalna.
  2. Glasyr: Blanda ingredienserna. Bred över den avsvalnade kakan.
  3. Dubbel sats i "mellanstor" ugnsform blir alldeles utmärkta rutor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • fahannan 23 mars 2012

    Det var länge sen jag gjorde denna! Idag gjorde jag en dubbel sats i en mini-långpanna - ca 25 x 35 cm. Den blev riktigt bra!

  • ARapp 21 januari 2013

    Jag gjorde den här morotskakan i helgen och den var supergod. Tyckte även mina gäster. Glasyren gjorde jag inte efter receptet.

  • pisselill 20 mars 2013

    En mycket god och lättgjord morotskaka :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.