Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk mussel - och majssoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mättande och god soppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt musslora rinna av och spara spadet. Smält smöret i en kastrull och tillsätt lök och morot, fräs under omrörning tills löken mjuknat utan att ta färg. Tillsätt mjöl och fräs ytterligare några minuter.
  2. Häll i buljong under omrörning, tillsätt musselspadet. Koka upp under omrörning. Tillsätt potatis, majs och mjölk och rör om väl, sänk värmen och låt sjuda försiktigt, delvis övertäckt, i ca 20 minuter.
  3. Lägg i musslorna och låt koka ytterligare 4-5 minuter. Smaka av och krydda soppan.
  4. Strö hackad persilja över vid serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bettan42 10 september 2012

    Underbar soppa. Jag hade frusna musslor och hoppade över vinet och tog mer buljong i stället. Så snabb och god, den blir en klar favorit i detta hus

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.