Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk ostkaka med choklad

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Supergott! Att tänka på: Kakan mår bäst av att göras dagen före serveringen så att den hinner kylas och stelna. Tycker du inte om whisky kan den bytas ut mot Cointreau. Uteslut då kaffepulvret och byt vaniljstången mot rivet citronskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Mixa kex, socker och valnötter i en matberedare till smulor. Häll i det smälta smöret och kör till en smulig massa.
  2. Tryck ut smulorna i botten på en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar hög kant. Ställ formen kallt.
  3. Dela chokladen i små bitar. Lägg dem i en kastrull. Häll på whisky och kaffepulver. Smält chokladen på svag värme. Rör försiktigt till en jämn smet. Ställ åt sidan.
  4. Blanda färskost, creme fraiche och socker i en matberedare. Tillsätt äggen ett i taget.
  5. Blanda hälften av ostmassan med den smälta chokladen och häll blandningen över kexbotten.
  6. Blanda resten av ostmassan med kornen från vaniljstången och häll försiktigt över chokladsmeten. Ställ formen i mitten av ugnen och grädda ca 45 minuter. Låt den kallna och kyl den gärna till nästa dag. Servera som dessert eller till kaffe, ev. med bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.