Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk pannkakstårta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

I amerika blandar man bakpulver i smeten och steker pannkakorna tjockare än vad vi gör. Här är det en tårta av härliga pannkisar! 327 kalorier per portion 11 g fett 8 g protein 47 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöert i en kastrull på låg värme, tillsätt mjölken och ställ kastrullen åt sidan. Vispa äggen och socker i en bunke, tillsätt mjölkblandningen och rör om.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. T illsätt mjölkblandningen försiktigt i smeten- rör inte för mycket, då blir pannkakorna hårda. Smeten behöver inte vara helt slät.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Häll i smet till 3-4 pannkakor, lägg blåbär på varje pannkaka, stek 1-2 minuter per sida.
  4. Lägg upp pannkakorna på ett fat med bär emellan och ovanpå. Ringla över honung och pudra florsocker ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.