Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk pumpapaj

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

I vår släkt har vi varje år som tradition att ha en försvenskad Thanksgiving, och som konditor står jag alltid för desserten. Denna paj passar utmärkt som avslutning till vilken middag som helst! För er som är lite tveksamma till att äta pumpa - denna paj brukar jag säga smakar som en julig morotskaka utan philadelphiaosten, Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Steg ett: Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. (Ibland kan det krävas en till äggula i degen). Tryck ut i en ugnsäker form, 24 cm i diameter. Låt vila i kyl i ca 30 minuter.
  2. Steg två: Sätt ugnen på 200 grader. Koka pumpan i lättsaltat vatten i 5-8 minuter. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ned resten av ingredienserna och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.
  3. Servera med en klick grädde till och njut av en försvenskad amerikansk favorit!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.