Att baka pajer kommer ursprungligen från England, men konsten att göra stora pajer med saftiga fyllningar har sedan utvecklats till fulländning i USA.
Instruktioner
- Blanda mjöl och salt i en bunke. Dela smöret i bitar och arbeta in det i mjölet med hjälp av händerna eller en gaffel till en smulig massa.
- Tillsätt isvattnet droppvis och arbeta snabbt ihop till en slät deg. Slå in degen i plastfolie och låt vila 30 minuter i kylen.
- Gör fyllningen. Blanda strösocker, farinsocker, potatismjöl och vaniljsocker i en skål.
- Skölj, ansa och skala rabarberstjälkarna och skär i 1 cm stora bitar. Blanda rabarberbitarna med sockerblandningen och låt stå 15 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform, ca 28 cm diameter. Kavla ut 2/3 av pajdegen och klä formen med den. Tryck fast degen längs kanten på formen. Låt formen stå 15 minuter i kylen.
- Lägg rabarberblandningen i formen och klicka över smöret. Kavla ut resten av degen till ett lock. Lägg det över rabarberbitarna och nyp ihop degkanterna.
- Skär fyra kryssformade snitt mitt på pajen. Pensla pajen med vatten och strö över socker.
- Grädda pajen 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare 40-45 minuter tills ytan har fått vacker färg.
Publicerat den
22 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar