Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk romtårta

 
Skriv ut

Av en sockerkaksmix kan man trolla fram en smarrig tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en rund form, ca 20 cm i dm med lite av smöret. Strö de hackade nötterna i botten. Fördela de hackade nötterna i botten. Fördela resten av det smälta smöret över nötterna.
  3. Vispa äggen pösiga. Tillsätt oljan och vattnet. Blanda sockerkaksmixen och vaniljsåspulvert och rör ner. Rör sist i rommen. Häll i formen. Grädda i ca 50- 60 minuter. Prova med sticka, den ska vara torr. Låt den kallna.
  4. Glasering: smält smöret, rör ner socker och vatten växelvis. Koka i 5 minuter under ständig omrörning. Ta bort från värmen och rör ner rommen. Dränk in kakan med galsyren.
  5. Dekorera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.