Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk tonfisksandwich

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ingen gör så smaskiga smörgåsar som amerikanska tonåringar och deras mödrar. Kungen bland skapelserna är förstås den berömda tonfisksandwichen - perfekt som matsäck, på buffébordet, som nattmat, lättlunch eller vickning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hårdkoka äggen och lägg dem i kallt vatten att svalna. Låt tonfisken rinna av, mosa den med en gaffel och hacka äggen.
  2. Hacka ättiksgurka, kapris och lök. Blanda ägg, tonfisk, ättiksgurka, kapris och lök och tillsätt crème fraiche eller majonnäs så att blandningen binds ihop. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Bred brödskivorna med smör eller margarin och täck hälften av dem med knapriga strimlor salladskål eller isbergssallad.
  4. Fördela tonfiskblandningen på smörgåsarna och täck med brödskivor. Kläm varsamt ihop brödskivorna och skär dem tvärs över i trekanter.
  5. Smörgåsarna kan tillredas kvällen innan om du virar in dem i plastfilm och förvarar dem kallt. Vill du sätta extra piff på fyllningen kan du ta med lite curry. Pressad citronsaft passar också bra.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tarja24 3 augusti 2010

    Tack för jättegod tonfisksandwich. Kommer att göras ofta hos oss. Alla älskade dom goda smörgåsarna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.