Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk white cake - vit tårtbotten

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Bästa tårtbotten med smak av vanilj och mandel. Baka i långpanna eller rund hög sockerkaksform. Receptet räcker till 2 låga runda kakformar, 1 halv plåt eller 24 cupcakes. (Dubbla receptet för att få en stor hel plåt som på bilden). Dekorera gärna med frosting med grädde: http://www.matklubben.se/recept/frosting_med_graedde_107468.html

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 C. Smöra och mjöla din form.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Ha i smöret och blanda tills du får en smulig smet.
  3. Ha i äggvitorna, en åt gången och sist det hela ägget. Skrapa ner sidorna när det behövs.
  4. Blanda mjölk eller yogurt med vanilj och mandel extrakt. Ha i en 3e del åt gången i kaksmeten, vispa 2-3min efter varje 3e del. Vispa tills smeten är fluffig.
  5. Ha i smeten i din form och grädda 25-35min (för 2 kakformar), 36-45min för en plåt eller 18-20min för cupcakes. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.