Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska cookies

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket goda kakor. Uppskattas av många. kakorna är stora och spröda. Jag har aldrig misslyckats med dessa, de är enkla att göra, och blir alltid perfekt spröda. Lycka till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. I en annan bunke blandar du socker, farin, smör och ägg. Rör ned vaniljsocker. Vänd ner i vetemjölsbunken och arbeta ihop en slät fet kakdeg. Hacka och vänd ner chokladen.
  2. Lägg över degen på smörpapper, forma en lång korv med en 5-kronas diameter. Skär 2 cm stora bitar och lägg på smörpapper på plåtar. Baka i 200 grader i 8-10 minuter tills de är gyllenbruna.
  3. Låt kakorna svalna tills de är fasta innan du lägger över dem på ett fat.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • zonale 15 mars 2008

    Mycket lättbakade och goda. Trodde först att det skulle bli endast 12 st (verkade så enl receptet) men det blir mellan 25 - 30 st beroende på hur stora man gör dem.

  • sniff 22 juli 2008

    tack dom var änkla och väldigt goda:)

  • Arkenstone 21 december 2009

    De blev jättebra! Kul med en ny kakvariant.

  • Mammaemelie 9 mars 2011

    Ska absolut prova att göra dom =)

  • raffa 11 mars 2012

    Dessa var SUPERGODA !!! Jag var såååå kak och sötsugen så jag satte min 12 åriga dotter på att göra dessa. Lätta att slänga ihop gör ju bara saken bättre :)

  • raffa 11 mars 2012

    SUPERGODA !!! Jag var såååååå kak och sötsugen, satte min 12 åriga dotter på att göra dessa. Att de dessutom var lätta att göra är ju bara ett plus :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.