Jättegoda amerikanska choklad, nougat och kanel muffins (cupcake)
Med en jättegod chokladglasyr.
Instruktioner
- Muffins:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt, kanel, och kakao. Rör om och blanda väl. Tillsätt chokladhacket och riven eller hackad nougat.
Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar. Grädda i 20-25 min i mitten av ugnen, små muffins ca 15 min.
- Tips: grädda gärna i dubbla pappersformar för att få bättre höjd på muffinsen!
- Glasyr:
Lägg smöret i en skål, rör luftigt och sikta i florsockret.
Rör blandningen slät.
Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl.
Publicerat den
13 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
:)