Stora, "maffiga" muffins med spännande smak.
Instruktioner
- Ugn: 175º.
- Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten, lite i taget, tillsammans med lönnsirapen.
- Kärna ur äpplet och skär det i 1/2 cm tunna kyftor, som sedan delas tvärs över. Pudra lite kanel över klyftorna.
- Häll smeten i smorda muffinsformar eller muffinsplåt. Lägg ett par äppelbitar i varje.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Pröva med en sticka. Sikta över lite florsocker.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ah, detta recept verkar vara i stil med vad jag söker. Jag är inte så förtjust i choklad och jag letade egentligen efter ett recept med vaniljkräm eller liknande i muffinsen. Men dessa kommer jag att prova! Tack