Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska kanelbullar - Sticky Buns

 
  • Serverar: 16-18 portioner
Skriv ut

De här bullarna är helt vansinnigt goda. Jag älskar den fräscha limesmaken i den underbara glazen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt kardemummakärnor fint i en mortel och värm dem med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
  3. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Krossa nötterna grovt med händerna och blanda dem med smör, farinsocker, kanel och russin till en mjuk röra. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, kavla ut den och stryk på rikligt med fyllning. Rulla ihop den till en tajt rulle.
  6. Lägg skarven neråt och skiva rullen i 3 cm breda skivor. Det ska bli cirka 16 bullar. Smörj en plåt med höga kanter och lägg i bullarna. Tryck ner mitten av bullarna med tummen.
  7. Jäs under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över nötter och råsocker.
  9. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.
  10. Cream cheese glaze: Blanda Philadelphiaost, sirap och florsocker i en skål.
  11. Smaksätt med rivet limeskal och saft. Vispa glazen med elvisp tills den är luftig.
  12. Ringla ut toppingen över bullarna när de är nygräddade men har svalnat något.
  13. Låt dem svalna helt och bryt sedan loss dem från varandra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.