Passar bra på buffébordet.
Instruktioner
- Smula ner jästen i yoghurten. Blanda i sirapen och rör tills jästen löst sig. Låt jäsa i 30 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt hälften av margarinet samt degspadet och arbeta samman till en lös deg som hälls upp på mjölat bakbord. Knåda tills degen är jämn och smidig. Täck degen med plastfilm och låt jäsa i en timme.
- Forma degen till en fyrkant som kavlas tills den är 50x40 cm. Arbeta långsamt så att degen inte spricker. Pensla degplattan med resten av margarinet.
- Skär plattan i 5 cm breda längder. Lägg fem remsor ovanpå varandra, smord sida på osmord sida. Skär sedan de båda remsorna i sju fyrkanter som ställs i plåt- eller mufffinsformar. Låt jäsa under duk i en timme.
- Grädda i 15 minuter i 225°. Låt kuvertbröden svalna på galler.
Publicerat den
15 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar