Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska kuvertbröd

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Passar bra på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i yoghurten. Blanda i sirapen och rör tills jästen löst sig. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt hälften av margarinet samt degspadet och arbeta samman till en lös deg som hälls upp på mjölat bakbord. Knåda tills degen är jämn och smidig. Täck degen med plastfilm och låt jäsa i en timme.
  3. Forma degen till en fyrkant som kavlas tills den är 50x40 cm. Arbeta långsamt så att degen inte spricker. Pensla degplattan med resten av margarinet.
  4. Skär plattan i 5 cm breda längder. Lägg fem remsor ovanpå varandra, smord sida på osmord sida. Skär sedan de båda remsorna i sju fyrkanter som ställs i plåt- eller mufffinsformar. Låt jäsa under duk i en timme.
  5. Grädda i 15 minuter i 225°. Låt kuvertbröden svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.