Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska muffins

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Amerikanska muffins (cupcakes)

Ingredienser

Instruktioner

Ugnen på 175 grader för stora muffins och 200 grader för små muffins. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt eller ta dubbla papper och sätt på vanlig plåt. Smält smör med mjölk och salt i en kastrull. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst i några minuter. Rör ner smöret droppvis under kraftig vispning i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ner i äggsmeten och blanda ihop till en jämn smet. Rör i smaksättning om du vill det ex. kakaopulver för chokladmuffins, mosad banan för bananmuffins, rivet citronskal för citronmuffins osv. Rör inte för länge. Fyll formarna med smet upp till lite över hälften, tänk på att muffinssmeten sväller upp. Fyll med valfri fyllning ex. 200 g frysta blåbär för blåbärsmuffins, eller chokladbitar, eller äppelbitar vända i kanel och socker. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den). Låt svalna. Toppa med frosting. Smaksätt frostingen med saften från en halv citron eller kakaopulver Färga frostingen om du vill med karamellfärg Strössel och annan garnering för cupcakes

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.