- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mäktig mat, mycket mättande. Men gott. Bra som huvudrätt
Instruktioner
- Blanda ihop ägg, vetemjöl och fil, salt och bakpulver. Smält lite extra margarin i pannan och häll det i smeten.
Ta 1 dl smet och häll det i mitten av stekpannan. Men låt inte smeten flyta ut - den ska svälla istället. Vänd när ytan stelnat. Håll pannkakorna varma i ugnen.
När alla är klara - stek bacon och servera sedan som en pannkakstårta. Ta ex 3 pannkakor, lägg smör, sirap och bacon på var och en av dem och lägg dem på varandra. Ät och njut och drick gärna mjölk till. Om man vill kan man göra det riktigt amerikanskt - då tar man och steker prinskorv till och använder lönnsirap.
Vi brukar använda en "äggpanna" med tre avdelade stekytor. Då blir pannkakorna trekantiga, och så går det fortare att steka - man gör ju tre stycken på en gång!
- Smaklig måltid!
Publicerat den
17 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar