Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska pannkakor med hallon och lime

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har du också länge undrat hur du får den perfekta härliga höjden på dina pannkakor? Ica hade ett kanonrecept som jag varmt kan rekomendera! Smaklig Måltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Vispa samman ägg och filmjölk. Blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt till en slät smet. Vispa ner matfettet.
  2. 2. Hetta upp en liten stekpanna eller plättlägg. Smörj med lite matfett. Klicka ut smeten i pannan. Grädda tjocka pannkakor eller plättar på svag värme.
  3. 3. Servera dem med djupfrysta (enligt mig gärna tinade), sockrade hallon och rivet limeskal.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • namsi 17 mars 2009

    Underbart recept. Mina barn vill helst ha dessa pannkakor varje morgon!

  • chatte71 30 september 2009

    Helt underbara, perfekt när barnen vill ha pannkakor och mjölken nästan slut. Tillsatte lite av riktig vanillinsocker. Mäktiga men ack så goda. Det blev en klar 5:a från oss.

  • Liilliiz 23 oktober 2009

    Ska smeten vara "rinnande" eller fast? Min blev rätt tjock och flyter inte ut i pannan, ser mer ut som deg. Någon som vet?? För jag lyckas inte..

  • johannana 28 oktober 2009

    Smeten skall vara lite tjock, då får man lättare höjden :)

  • kboholm 2 juli 2011

    Bra höjd, bra frasighet, känns så som amerikanska pannkakor ska vara. Receptet är dessutom utan mjölk vilket ofta är en fördel i vårt kylskåp.... ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.