Detta härliga bröd med influenser från USA blir extra gott om det serveras rostat och knaprigt tillsammans med sylt. Men en skiva smakrik ost är inte heller fel.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll över det ljumna vattnet och rör tills jästen har löst sig.
- Mosa bananerna med en gaffel. Vispa äggen lätt. Blanda ner honung, mjölk, bananmos, äggvisp, kanel, apelsinskal, dinkelmjöl och 5 dl grahamsmjöl i jästblandningen. Arbeta ihop till en deg och låt den jäsa cirka 1 timma.
- Rör ner salt och smör i degen. Blanda ner 7½ dl grahamsmjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kant.
- Knåda degen 10-15 minuter på ett mjölat bakbord. Tillsätt ev mer grahamsmjöl. Degen ska vara smidig och seg. Låt degen jäsa ytterligare en timma i bunken. Sätt ugnen på 175 grader.
- Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda samman den. Lägg degen i bunken och låt den jäsa 20 minuter.
- Ta upp degen och forma till två bröd. Låt dem jäsa på bakpappersklädda plåtar cirka 30 minuter. Grädda bröden cirka en timma, brödet är klart när det låter ihåligt då man knackar på det.
Publicerat den
19 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
amerikanska bananbröd görs inte med jäst , det är faktiskt nästan som en sockerkaka :)