Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amiras tekakor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Gott och nyttigt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg havregrynen i en bunke, värm mjöken fingervarm och slå den över grynen, låt stå och svälla 15 min. Smula i jästen och rör om.
  2. Smält margarinet och häll det i havregrynsmassan. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta igenom degen.
  3. Låt jäsa 20-30 min.
  4. Kavla ut degen, drygt centimeter tjock och tag med runt mått ut kakor (9-10 cm i diameter).
  5. Låt jäsa på plåt 30 min.
  6. Gräddas i mitten av ugnen 225 grader 8-10 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillawe 29 januari 2009

    Jättegoda tekakor! Familjen har mumsat på dem hela kvällen. Dessa kommer jag att baka igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.