Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz ädla filégratäng.

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Idag fick jag till en gratäng som smakar mycket av ädelost. I vårt tycke en riktig höjdare faktiskt. Dessutom är den väldigt lätt att fixa.

Ingredienser

Instruktioner

Låt den frysta kycklingfilén tina till hälften. Skär varje filé i 2-3 cm tjocka skivor. Krydda dem med salt, svartpeppar och Provencale örtkrydda. Skala och skiva den gula löken, vitlöken och paprikan. Lägg det tillsammans med en klick marg. i en skål och micra i 2-3 min. Lägg grönsakerna i botten på en eldfast form. Lägg filéskivorna ovanpå. Blanda grädden och den rivna ädelosten och häll över köttet. Gratinera i ugn 225° ca 20 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Servera gärna Basmatiris och en god sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.