Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz ankbröstfilé med potatisgratäng och sherrysås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det var en angenäm överraskning att ankkött var så himla gott och mört. Kan verkligen rekommenderas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis, lök och vitlök i tunna skivor. Smörj en eldfast form och varva potatis, lök, vitlök, ost och grädde. Krydda med salt och svartpeppar och avsluta med ost. Gratinera i ugn på 225° ca 20-25 minuter.
  2. Skär längsgående snitt i skinnet på filéerna försiktigt. Krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i köttet med skinnsidan ner och bryn ca 3-4 minuter.
  3. Lägg över köttet i en eldfast form med skinnsidan upp, häll på fettet från stekpannan. Vänd inte på köttet under stekningen. Sätt in formen i ugnen tillsammans med gratängen de sista 10-12 minuterna. Låt köttet vila innan du skär upp det i skivor.
  4. Sås: Späd stekskyn med vatten till ca 3 dl och låt koka upp. Blanda i potatismjölet utrört i vatten och låt såsen koka upp igen. Smaksätt med sherry och ev salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Jarnert 10 december 2011

    Hej! jag lagade denna rätt igår. Kanon gott var det!!! Tack för receptet :) Kommer garanterat laga det fler gånger. Trevlig helg /Annika

  • eva23 12 november 2016

    Dagens middag, jättegott. Fast jag gjorde inte sherrysåsen eftersom mannen inte tycker om vin i maten, det blev vanlig gräddsås. Men köttet blev såå mört och gott, ska absolut lagas fler gånger, tack för receptet!

  • amoz 13 november 2016

    Vad roligt att det smakade bra!😀

  • amoz 13 november 2016

    Vad roligt att det smakade bra!😀

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.