Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz dubbelfiléer med potatis och jordärtsskocksgratäng.

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

När trädgården bjuder på jättefina skockor ville jag gärna använda några till kvällens rätt. Så detta blev resultatet och gubben var nöjd precis som jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Banka ut de tinade filéerna lite lätt. Lägg pesto, paprika och riven mozzarella på två av filéerna. Lägg den andra filén ovanpå och fäst runt om med tandpetare. Krydda med salt och svartpeppar och bryn dem lätt på båda sidorna. Stek dem färdigt i ugnen tillsammans med gratängen de sista ca 20 min eller tills köttet är genomstekt.
  2. Gratäng: Skala potatisock skockor och skär i tunna skivor så också purjolöken. Smörj en eldfast form och varva potatis, skockor, purjo, riven mozzarella. Avsluta med potatis, skockor och riven mozzarella. Salta och krydda med svartpeppar. Häll på grädde och sätt in i ugn på 200° ca 30 min. Lägg folie över om du tycker den får för mycket färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.