Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz Festivalkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Tänkte på vår just avslutade Sweden Rockfestival när jag skulle döpa mitt recept, och det är ju många festivaler hela sommaren. Hoppas ni ska gilla rätten lika mycket som vi gjorde. Väldigt lätt och smidigt var det också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela den halvtinade kycklingfilén till 4 bitar. Skär en skåra i varje bit. Blanda samman parmesanost och Mango chutney till en röra och fyll filéerna. Linda baconskivor runt om.
  2. Skär ner purjo och paprika och fräs några minuter i en kastrull tillsammans med en klick smör. Skär kiwin i små bitar och lägg i kastrullen och rör om. Låt det puttra samman 1 min.
  3. Lägg kycklingknytena i en eldfast form och lägg paprika, purjo och kiwiröran runt om köttet. Sätt in formen i ugn på 225° ca 15 min. Rör under tiden samman grädde, crème fraiche, mango chutney, soja, kycklingfond, västerbottenosten. salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och sätt in i ugnen igen ca 20 min.
  4. Dela sparrisen i lite mindre bitar och förväll lätt. Garnera gratängen med sparris och tomathalvor precis innan serveringen. Gott med ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.