- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
När fantasin sätter till kan det ibland bli hur bra som helst. Prova själva får ni se!
Instruktioner
- Stek två skivor av baconet i små bitar knaprigt. Låt rinna av och svalna på ett hushållspapper.
- Rör samman philadelphiaost, hackad persilja och baconet.
Skär en ficka på kycklingfiléerna och bred massan i fickan. Sno resten av baconet runt filéerna och fäst med tandpetare.
Bryn köttet runt om och lägg sedan över i en ugnsfast form.
Sätt in i ugnen på ca 225 grader och stek köttet färdigt.
- Sås:
Häll stekskyn efter du stekt kycklingen i en kastrull och lägg i den förvällda svampen.
Fräs ihop ca 5 min, tillsätt sedan tomathacket och fräs samman ytterligare en stund. Späd med grädde och blanda i osten så den kan smälta ner. Tillsätt vinet, kycklingfonden, dragonen, basilikan, salt och peppar.
- Om du tycker det behövs så kan du reda såsen med vit redning.
- Ta fram köttet och skär i tjocka skivor.
Servera med ris, sås och nykokt sparris.
Publicerat den
4 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter jätte gott ska absolut göra denna maträtt.