Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz fyllda nötytterfilé.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Nötytterfilé är väl kanske inte så vanligt förekommande i butikerna, men jag kan verkligen rekommendera det. Det är ett mört kött som man kan leka lite med. Idag fick jag till detta recept och det blev väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva champinjonerna i tjocka skivor, bryn dem i smör och tillsätt den pressade vitlöken. Lägg svampen på en tallrik och låt den svalna. Putsa filén och skär med vass kniv längs med i steg så att filén blir plattare och bredare. Skär ner osten i tunna skivor och fördela på köttet. Skär sedan ner tomaterna och strö ovanpå plus den avsvalnande svampen. Rulla ihop köttet och bind ett steksnöre runt. Bryn köttet runt om och lägg sedan över det i en form. Sätt in formen i ugn med en köttermometer på ca 220°. Låt köttet steka till ca 77°. Ta ut det och låt det vila en stund i folie. Skär sedan upp det i ca 3 cm tjocka skivor.
  2. Servera en god potatisgratäng till.
  3. Tips: Ta gärna vara på den goda skyn som blir efter köttet. Blanda i lite grädde och red med majsenaredning till en god sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.