Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz grillade fläskfilé

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Köttet blir så himla gott och saftigt och det går ändå snabbt att fixa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och skär dem i ca 6-8 cm stora bitar. Snitta bitarna utan att skära igenom. Skiva mozzarellaosten i lika många skivor som du har köttbitar. Hacka tomaterna. Lägg en skiva ost i skåran på köttet och fördela tomathacket. Tryck ihop filébitarna och linda en baconskiva runt varje bit.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en form och häll marinaden över. Vänd runt så att det blir marinad på hela köttbitarna. Ställ kallt ca 1 tim.
  3. Lägg köttet i halster och grilla först långt ner men på slutet lite längre upp ca 45 min eller tills köttet är genomgrillat.
  4. Servera gärna med klyftpotatis och en god sås, t ex Amoz grillsås och Amoz marinerade paprikor.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.