Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz kantarelltoppade ytterfilé med liten potatiskaka och tranbärssås.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Kan bara säga att den här rätten blev riktigt smarrig! Den kan du bjuda vem du vill på utan att skämmas. Hoppas ni tycker detsamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa ytterfilén och skär den i fyra delar. Skär en djup skåra längs med varje "stubbe". Strimla purjon. Spara 4 skivor av baconet och skär resten i mindre bitar. Fräs samman bacon och purjo några minuter och låt rinna av på hushållspapper. Blanda ihop kantarellosten med purjo/bacon och fyll skåran i filén. Tryck ihop den och linda baconskivor runt. Bryn "stubbarna" lätt runt om och lägg dem sean i en ugnsfast form.
  2. Skala potatisen och skiva den samt purjo och paprika i tunna skivor. Varva potatis, riven ost, paprika och purjo som 4 små högar på bakpappersklädd plåt med lite olja under varje hög. Avsluta med riven ost och gratängkrydda.
  3. Sätt in kött och potatis samtidigt i ugnen, köttet överst, i ugn 225° 20-30 min.
  4. Stek den färska svampen i samma panna som du brynde köttet och lägg den på ett fat så länge.
  5. Sila skyn och häll i en gryta. Häll på grädde, vin. fond och låt koka samman några minuter. Tillsätt tranbären och krydda med salt och peppar.
  6. Lägg upp potatiskakan på en tallrik, sedan köttet som du toppar med de stekta kantarellerna och såsen och garnera med valfria grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christincarlsson 1 november 2011

    Mmm, gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.