- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Kan bara säga att den här rätten blev riktigt smarrig! Den kan du bjuda vem du vill på utan att skämmas. Hoppas ni tycker detsamma.
Instruktioner
- Putsa ytterfilén och skär den i fyra delar. Skär en djup skåra längs med varje "stubbe".
Strimla purjon. Spara 4 skivor av baconet och skär resten i mindre bitar. Fräs samman bacon och purjo några minuter och låt rinna av på hushållspapper. Blanda ihop kantarellosten med purjo/bacon och fyll skåran i filén. Tryck ihop den och linda baconskivor runt. Bryn "stubbarna" lätt runt om och lägg dem sean i en ugnsfast form.
- Skala potatisen och skiva den samt purjo och paprika i tunna skivor. Varva potatis, riven ost, paprika och purjo som 4 små högar på bakpappersklädd plåt med lite olja under varje hög. Avsluta med riven ost och gratängkrydda.
- Sätt in kött och potatis samtidigt i ugnen, köttet överst, i ugn 225° 20-30 min.
- Stek den färska svampen i samma panna som du brynde köttet och lägg den på ett fat så länge.
- Sila skyn och häll i en gryta. Häll på grädde, vin. fond och låt koka samman några minuter. Tillsätt tranbären och krydda med salt och peppar.
- Lägg upp potatiskakan på en tallrik, sedan köttet som du toppar med de stekta kantarellerna och såsen och garnera med valfria grönsaker.
Publicerat den
1 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmm, gott :)