Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz kasslerlåda med gratäng.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Oj, vad gott det blev! Ja, det är så kul när man lyckas få ihop en god maträtt på egen hand. Hoppas ni också vill pröva på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gratängen: Skala potatisen och morötterna. Ansa purjon och stjälksellerin. Skär potatis och morötter i tunna skivor, gärna i maskin. Skär purjo och selleri i ½ cm tjocka skivor. Fördela hälften av potatisen i en smord eldfast form. Lägg morötter, purjo och selleriskivor ovanpå. Salta och peppra. Strö hälften av den rivna osten på och ca 1 dl grädde. Lägg resten av potatisen över och därefter resten av osten och grädden. Sätt in i ugn på ca 225° 20-30 min. Lägg på folie de sista 10-15 minuterna.
  2. Kasslerlådan: Skär kasslern i cm-tjocka skivor och lägg dem som taktegel i en eldfast form. Dela ananasskivorna mitt itu och lägg dem ovanpå kasslern. Blanda cocosmjölk, curry och sweet chilisås och häll runtom köttet. Strö lite riven ost över och gratinera i 225° ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.