Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz tomat- och basilikafilé.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Det här blev en riktig höjdare tycker både jag och övriga familjemedlemmar. Kul när det lyckas när man improviserar. Hoppas ni ska gilla rätten också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt kycklingfiléerna bli halvtinade. Klyv varje filé först till två delar, därefter delas varje bit mitt av så du har fyra delar. Bryn bitarna lätt och krydda med salt och svartpeppar. Lägg över dem i en ugnsfast form. Strimla purjon och dela champinjonerna i fyra delar. Fräs purjo och svamp några minuter och lägg sedan över röran på köttet. Skär baconet i små bitar och stek det knaprigt. Lägg det på ett hushållspapper så länge. Blanda samman grädde, créme fraiche och de krossade tomaterna. Häll det över kycklingen och strö riven ost över. Gratinera i 225° ca 30 min. Strö över baconet när du tagit ut formen och garnera med basilkablad.
  2. Servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • connykarlsson 15 oktober 2010

    En mycket god rätt. Ja och min dotter åt denna. Smaskens :)

  • mtro 26 januari 2014

    Bytte kycklingen mot fläskfilé, jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.