Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananas med chilisirap och yoghurtmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Måste testa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelantinebladet i kallt vatten.
  2. Blanda limeskal och -saft med florsocker, vaniljsocker och yoghurt.
  3. Vispa äggvitan till fast, krämig konsistens, tillsätt strösockret sakta mot slutet. Vispa grädden till fast skum.
  4. Ta upp gelantinen och smält den försiktig i en liten kastrull på spisen. Ta från spisplattan och vänd lite av yoghurtblandningen i gelantinen. Vänd denna blandning i resten av yoghurtblandningen. Vänd ner sedan grädden och till sist marängmassan. Blanda väl men rör inte för mycket. Låt stelna minst 2 timmar i kylen.
  5. Koka ihop socker och vatten tills det får en simmig konsistens. Tillsätt den finhackade chilin.
  6. Skär bort skal och rotstocken från ananasen. Skiva den tunnt. Lägg upp på tallrikar, ringla över chilisirap. Servera yoghurtmoussen intill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.