Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananas- och kokoskaka

 
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God kaka.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj väl och bröa en form, ca 24cm i diameter, med löstagbar kant. 2. Vispa ägg och socker väl tills det blir vitt och pösigt. 3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt vattnet och rör till en jämn smet. 4. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen, ca 25 min, innan ananas och glasyr ska bredas på. 5. Låt ananasen rinna av i en sil. 6. Blanda alla ingredienser till glasyren och låt den sjuda upp under lätt omrörning men inte koka. 7. Bred ananasen över kakan och till sist glasyren. Fortsätt gräddningen ca 15 min tills kokostäcket fått fin ljus färg. Låta kakan svalna lite innan den lossas och tas ur formen. Tips När mjöl tillsätts i en mjuk kaka ska kakan bara röras så mycket att allt blandas. Rör man för mycket kan kakan bli seg. Kokoskakan kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.