Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananasbakelser

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ananasbakelser

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 30 minuter.
  2. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda med övriga ingredienser till bottnarna och rör smeten jämn.
  3. Smörj och mjöla en plåt. Bred ut smeten i 6-8 tunna bottnar ungefär så stora som små kaffefat.
  4. Grädda i 175 graders varm ugn tills kakorna är ljust guldgula.
  5. Ta ut plåten, lossa bottnarna genast med en tunn böjlig kniv. Lägg dem över upp- och nervända små kaffefat medan de kallnar så att de blir lätt skålformiga.
  6. Vispa grädden till skum, smaksätt med sherry, lite socker och hackad ananas.
  7. Krama ur gelatinet och lös det i 1 msk kokhett vatten. Rör ner gelatinlösningen i grädden.
  8. Ställ mandelbottnarna på serveringsfat. Fyll dem med gräddkrämen och sätt in dem i kylen där de får stå tills krämen stelnat. Garnera med ananasskivor och hyvlad blockchoklad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.