Ananasbakelser
Instruktioner
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 30 minuter.
- Skålla, skala och mal mandeln. Blanda med övriga ingredienser till bottnarna och rör smeten jämn.
- Smörj och mjöla en plåt. Bred ut smeten i 6-8 tunna bottnar ungefär så stora som små kaffefat.
- Grädda i 175 graders varm ugn tills kakorna är ljust guldgula.
- Ta ut plåten, lossa bottnarna genast med en tunn böjlig kniv. Lägg dem över upp- och nervända små kaffefat medan de kallnar så att de blir lätt skålformiga.
- Vispa grädden till skum, smaksätt med sherry, lite socker och hackad ananas.
- Krama ur gelatinet och lös det i 1 msk kokhett vatten. Rör ner gelatinlösningen i grädden.
- Ställ mandelbottnarna på serveringsfat. Fyll dem med gräddkrämen och sätt in dem i kylen där de får stå tills krämen stelnat. Garnera med ananasskivor och hyvlad blockchoklad.
Publicerat den
22 februari 2008
Skriv kommentar