Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananasbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett gott och saftigt bröd som passar bra både till frukostmackan och till maten. Smakar inte så mycket ananas som man kan tro.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen räcker till 2 limpor.
  2. Värm vattnet till 37 grader. Tillsätt det smälta margarinet och saltet. Häll detta i assistenten eller en bunke. Smule ner jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt rågkross och ananaskross. Tillsätt mjölsorterna och arbeta till en väl blandad deg. Den kommer bli lite kladdig. Låt degen jäsa i 40 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Dela den i två delar och lägg varsin del i en brödform (tex avlång sockerkaksform) eller direkt på plåten i valfri form. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  3. Blanda med fördel degen i en matassistent eftersom degen blir lite kladdig. Om du bakar "för hand" kan du tillsätta mer mjöl.

Kommentarer (1)

  • Molgan 27 augusti 2008

    Hej. Tack för ditt recept, prövade att baka brödet i kväll. Blev mycket saftigt och gott. Jag hade däremot inte i fullkornsvetemjöl, utan utökade vetemjölet lite i stället. Funderade på om man skulle kunna använda ananas spadet som en del av vätskan? Kommer göra detta bröd flera gånger. mvh molgan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.