Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananaschutney

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela ananasen. Ta bort den hårda stocken i mitten och tärna fruktköttet fint. Skölj, ansa och finhacka purjolöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Värm oljan i en gryta. Lägg i allt det hackade. Fräs en kort stund. Tillsätt honung, vinäger, apelsinsaft och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 30 min. Smaka av med ingefära och salt. Låt chutneyn kallna. Ananaschutneyn är god till allt stekt och grillat fläskkött och även till stekt fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.