Mycket saftig och god muffins, också utan topping.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C. Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta genom en sil. Ställ åt sidan. Tillsätt kokosflingor, vit choklad och en 1dl av de rostade hasselnötterna.
- Vispa smör och socker vitt och poröst, gärna med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, grovhackad ananas och vispa hastigt ihop. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör bara om tills ingredienserna. Rör inte för mycket.
- Fördela smeten i muffinsformarna så att det är fyllna till 3/4. Ställ eventuellt ner formarna i en muffinsplåt. Grädda i 20-25 min. Ta ut och låt svalna.
- * Om man är nötallergier går det bra at byta ut nötterna mot sojabönor.
- Värm upp grädden och häll ner den vita chokladen. Bre chokladen över muffisarna. lägg på 2-3 bitar av torkad ananas på och de restrerande hasselnötterna.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar