Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananasfromage på mandelbotten

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En frisk och härlig smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner mandeln blandad med sockret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda nederst i ugnen i ca 20 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Diska formen.
  4. Fromage: Dela gulor och vitor. Vispa gulor och socker pösigt. Vispa vitor och grädde var för sig.
  5. Blanda ner ananaskross och citronsaft i äggulesmeten. Smält det urkramade gelatinet på svag värme. Rör ner detta i smeten.
  6. Blanda först ner grädde och sist försiktigt vitorna i äggsmeten. Lägg tillbaka kakan i formen och bred fromagen över. Släta till ytan och ställ kallt i minst 2-­3 timmar.
  7. Ta desserten ur formen och garnera

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.