Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananasglass med chokladsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En utsökt god och vacker dessert. Svagt guldfärgad glass, serverad med bär i klara färger. En läcker chokladsås lockar vid sidan om, täckt med ett litet snöfall av mandelflingor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg äggulor, socker och vaniljsocker i en skål och vispa smeten pösig. Tillsätt grädde och ananas med sin lag.
  2. Häll smeten i glassmaskinen och kör ca 35 minuter. Häll över glassen i en form och låt glassen stå 4 timmar i frysen. Sätt formen i kylskåp 30 minuter innan serveringen och sedan 5-10 minuter i rumstemperatur. Stjälp upp på fat och garnera.
  3. Häll vatten, socker och kakao till såsen i en tjockbottnad kastrull. Värm under ständig omrörning på medelstark värme.
  4. Låt såsen koka 1-2 minuter men se till så att den inte bränner vid i bottnen. Tillsätt matfett och låt såsen kallna. Förbered gärna hit och förvara såsen i kylskåp.
  5. Rosta mandeln på plåt i 175 grader, 5 minuter. Häll upp chokladsåsen - varm eller kall - i en serveringsskål och blanda ev ner konjak. Strö mandelspån över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.