En utsökt god och vacker dessert. Svagt guldfärgad glass, serverad med bär i klara färger. En läcker chokladsås lockar vid sidan om, täckt med ett litet snöfall av mandelflingor.
Instruktioner
- Lägg äggulor, socker och vaniljsocker i en skål och vispa smeten pösig. Tillsätt grädde och ananas med sin lag.
- Häll smeten i glassmaskinen och kör ca 35 minuter. Häll över glassen i en form och låt glassen stå 4 timmar i frysen. Sätt formen i kylskåp 30 minuter innan serveringen och sedan 5-10 minuter i rumstemperatur. Stjälp upp på fat och garnera.
- Häll vatten, socker och kakao till såsen i en tjockbottnad kastrull. Värm under ständig omrörning på medelstark värme.
- Låt såsen koka 1-2 minuter men se till så att den inte bränner vid i bottnen. Tillsätt matfett och låt såsen kallna. Förbered gärna hit och förvara såsen i kylskåp.
- Rosta mandeln på plåt i 175 grader, 5 minuter. Häll upp chokladsåsen - varm eller kall - i en serveringsskål och blanda ev ner konjak. Strö mandelspån över.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar