Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananaskaka

 
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Den bästa ananaskakan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Pensla en 23 cm bakform med smält smör eller olja. Klä formen med smörpapper och pensla det häll mjölet i en form. Gör en grop i mitten.
  3. Smält smöret och sockret i en liten kastrull på svag värme och rör tills sockret är löst. Flytta kastrullen från värmen.
  4. Blanda ägg och den sparade juicen i en skål. Häll smör och äggblandningen i mjölet. Rör med träsked tills det är blandat, inte för mycket.
  5. Lägg med sked sked hälften av smeten i den iordninggjorda formen och jämna till ytan täck med blandningen av ananas, kokos, farinsocker.
  6. Häll på resten av smeten ovanpå och jämna till ytan. Grädda 1 timme eller tills provnål kommer ut torr sedan den stuckits ner i mitten av kakan. Låt kakan stå 10 minuter i formen innan den stjälps upp att kallna på bakgaller.
  7. Servera den varm eller kall med vispad grädde eller vaniljsås eller vaniljglass

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.