Saftig ananaskaka täckt med läcker glasyr som toppas med riven kokos för extra god smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Häll av ananasspadet i ett glas (används till kakan och glasyren) Skär ananasringarna i små bitar. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mortlad kardemumma, vaniljsocker, bikarbonat och vetemjöl. Rör ner mjölblandningen, smält smör, filmjölk samt ananasbitar och spad i smeten. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den kallna i formen.
- Glasyr:
Rör ihop alla ingredienser till glasyren i en skål. Anpassa mängden ananasspad så att konsistensen blir lagom bredbar.
- Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.
Publicerat den
10 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar