Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananaskyckling

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En allt i ett rätt. Lättlagad och mättande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enl. instruktioner på förpackningen och sätt ugnen på 200-225OC.
  2. Häll ananas och spad i en ugnsform med höga kanter (minst ca 5-6 cm, helst mer). Lägg det kokade riset ovanpå. Riv kycklingköttet i småbitar och lägg dessa på riset.
  3. Vispa grädden och blanda med chilisauce eller rör ihop creme fraiche och chlilisås. Smaka av med salt och peppar (ev. mer chilisauce kan behövas beroende på sort som använts). Bred ut blandningen ovanpå kyckling och ris och strö ev. på jordnötter.
  4. Gratinera i ugn ca 20 min. Servera med en enkel sallad.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • PappaLars 26 oktober 2007

    Bjöd mina föräldrar och ungarna, när frun var på chokladprovning. Vi alla gillade den.

  • Svesse60 16 januari 2008

    Hej! Tack för tipset, ska nog pröva receptet för det lät jättegott!

  • gittan47 30 april 2008

    Hej vill bara tacka för en underbart god rätt. Den blev mycket populär.Ger di g därför 5 poäng av 5 möjliga. Ha det så bra Hälsningar gittan

  • Nallepuh13 28 november 2008

    Jättegott! Tack för receptet

  • lyckekvinnan 17 april 2009

    Mycket gott!

  • knottis 4 juni 2009

    Jättesmarrigt! Barnen åt två stora portioner var vilket är bra betyg! Jag kokade riset för sig och gjorde en gratäng av kyckling och sås. Det gick bra det med. Tack för receptet!

  • Lennart_58 30 september 2009

    Gott väldigt väldigt gott, 5 poäng o ett stort tack.

  • Ekorrungen 8 maj 2013

    Otroligt gott! Kommer göras fler ggr. En 5:a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.