En allt i ett rätt. Lättlagad och mättande.
Instruktioner
- Koka riset enl. instruktioner på förpackningen och sätt ugnen på 200-225OC.
- Häll ananas och spad i en ugnsform med höga kanter (minst ca 5-6 cm, helst mer). Lägg det kokade riset ovanpå. Riv kycklingköttet i småbitar och lägg dessa på riset.
- Vispa grädden och blanda med chilisauce eller rör ihop creme fraiche och chlilisås. Smaka av med salt och peppar (ev. mer chilisauce kan behövas beroende på sort som använts). Bred ut blandningen ovanpå kyckling och ris och strö ev. på jordnötter.
- Gratinera i ugn ca 20 min. Servera med en enkel sallad.
Publicerat den
3 maj 2004
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bjöd mina föräldrar och ungarna, när frun var på chokladprovning. Vi alla gillade den.
Hej! Tack för tipset, ska nog pröva receptet för det lät jättegott!
Hej vill bara tacka för en underbart god rätt. Den blev mycket populär.Ger di g därför 5 poäng av 5 möjliga. Ha det så bra Hälsningar gittan
Jättegott! Tack för receptet
Mycket gott!
Jättesmarrigt! Barnen åt två stora portioner var vilket är bra betyg! Jag kokade riset för sig och gjorde en gratäng av kyckling och sås. Det gick bra det med. Tack för receptet!
Gott väldigt väldigt gott, 5 poäng o ett stort tack.
Otroligt gott! Kommer göras fler ggr. En 5:a