Lyxig ananasdessert med jordgubbar.
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Dela ananasen mitt itu genom bladrosetten. Skär ut fruktköttet och tag bort den hårda stocken i mitten. Skär fruktköttet i mindre bitar. Snoppa av jordgubbarna och skiva dem. Blanda jordgubbarna med ananasen. Fördela blandningen i ananasskålarna. Droppa över apelsinlikören.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och vaniljsocker, vispa ytterligare en stund. Rör ner resterande socker. Skär vaniljglassen i fyra skivor och lägg dem över frukten. Bred marängen över så att den täcker glassen ordentligt. Ställ ananasskålarna i en eldfast form.
- Grädda högt upp i ugnen så att marängen får lite färg, ca 5 minuter. Bjud på desserten genast.
Publicerat den
1 juli 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott var det :) Men dock smälte glassen i ugnen och blev mer som en sås över frukterna. Kanske ska ha högre värme å kortare tid!