Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananasmaräng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxig ananasdessert med jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Dela ananasen mitt itu genom bladrosetten. Skär ut fruktköttet och tag bort den hårda stocken i mitten. Skär fruktköttet i mindre bitar. Snoppa av jordgubbarna och skiva dem. Blanda jordgubbarna med ananasen. Fördela blandningen i ananasskålarna. Droppa över apelsinlikören.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och vaniljsocker, vispa ytterligare en stund. Rör ner resterande socker. Skär vaniljglassen i fyra skivor och lägg dem över frukten. Bred marängen över så att den täcker glassen ordentligt. Ställ ananasskålarna i en eldfast form.
  4. Grädda högt upp i ugnen så att marängen får lite färg, ca 5 minuter. Bjud på desserten genast.

Kommentarer (1)

  • nyponpaj 16 november 2008

    Gott var det :) Men dock smälte glassen i ugnen och blev mer som en sås över frukterna. Kanske ska ha högre värme å kortare tid!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.