Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananasmarmelad

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett gammalt recept från Allers 1996.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll 2 dl spad från ananasringarna i en stor kastrull. Slå bort resten av spadet och kör ringarna i mixer eller finhacka för hand. Rör ner ananashacket och en burk krossad ananas i kastrullen.
  2. Riv skalet från halva citronen och pressa ur all saft. Sätt detta till ananasröran.Rör ner syltsockret och rör om medan allt kokar upp. Låt koka 3 minuter och skumma ytan om det behövs.
  3. Låt marmeladen stå 10-15 minuter och ös sedan upp på rena burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.